10 способів як мотивувати себе і співробітників на роботу

10 способів як мотивувати себе і співробітників на роботу

Категория: Менеджмент

18 / 03 / 2014

29747 просмотров

340 4.0588235294118 5

Бувають такі періоди, коли робити зовсім нічого не хочеться, і з кожним днем ​​нас все більше і більше огортає лінь. Такий стан негативно позначається як на нас самих, так і на оточуючих. Лінь, особливо хронічна, призводить до фізичного занепаду, подразнень, стресу, застоям в навчанні або роботі і навіть до депресії. Вам же не потрібен цей подарунковий букет від ліні? Тоді давайте позбавлятися від неї за допомогою простих правил мотивації.

Нижче ви дізнаєтеся кілька прийомів як мотивувати себе або співробітників на роботу.

1. Завжди говори "Так!"


Як правило, особистісна мотивація - справа непроста. Людині буває важко кинути курити, почати займатися фізкультурою, вести активний спосіб життя, використовуючи при цьому, наприклад, можливості самоосвіти. Найбільш простий спосіб мотивації показаний у фільмі «Завжди говори Так!» З Джимом Керрі у головній ролі. За допомогою нехитрого принципу - завжди говорити «Так!» Будь-яким можливостям герой фільму вчиться літати на літаку, говорити по-корейськи і багато чому іншому. У підсумку, з застарілого невдахи він знаходить перспективну посаду, масу нових друзів і зустрічає дівчину своєї мрії.

Мотивація співробітників, мотивація, як мотивувати себе, як мотивувати співробітників, як мотивувати себе і співробітників на роботу, способи мотивації, прийоми мотивації, особистісна мотивація, збільшити працездатність, метод наснаги, колективна організація праці

Беріться за нові можливості, пізнавайте нове, реалізуйте себе в новому напрямку, здійсните те, що так давно хотіли зробити, але ніяк не наважувалися!

2. Цілі


Обов'язково ставте перед собою мети. Досягнення будь-якої мети, нехай навіть і незначних, мотивує працювати і діяти ще краще. З'являється внутрішня впевненість, що «У мене все виходить!», «Я все зможу!», «Я можу це зробити!». Візьміть чистий аркуш формату А4 і напишіть на ньому свої цілі: спочатку великі і головні, а потім розпишіть їх на підцілі, виконання яких допоможе досягти головних.

Стратегічні цілі, мотивація, як мотивувати себе, як мотивувати співробітників, як мотивувати себе і співробітників на роботу, способи мотивації, прийоми мотивації, особистісна мотивація, збільшити працездатність, метод наснаги, колективна організація праці

Головне не впадати у відчай, а шукати шляхи вирішення!

3. Картинка майбутнього


Один із способів того, як мотивувати себе на роботу, називається «Назад в майбутнє». Відкинувшись на м'яку спинку крісла і закривши очі, уявіть собі, яким стає людина, коли він досягає успіху в реалізації поставленого завдання, проекту або здорового способу життя. Ще краще - уявіть себе таким. Треба, щоб ці фантазії стали максимально «життєвими», у всіх фарбах і відчуттях. Після того, як очі відкрилися, слід відразу ж приступати до роботи. Практика показує, що таким нехитрим тренінгом вдається збільшити працездатність з нуля в кілька разів!

Способи мотивації, мотивація, як мотивувати себе, як мотивувати співробітників, як мотивувати себе і співробітників на роботу, способи мотивації, прийоми мотивації, особистісна мотивація, збільшити працездатність, метод наснаги, колективна організація праці

Уявіть себе успішною людиною!

4. Завжди вперед


Наступна можливість поліпшити показники своєї роботи і (або) праці підлеглих - діяльність за принципом вічного незадоволеності. Адже якщо зупинитися на досягнутому, дати собі тривалу перепочинок і відчути себе відпочиваючим на лаврах, то це прямий шлях до скочування з досягнутих вершин. Тільки систематичний, повноцінний, добре мотивований працю може приносити успіхи протягом тривалого часу. А бути завжди незадоволеним результатами - відмінна можливість зберігати хорошу працездатність і бути, що називається, завжди «в формі»!

Прийоми мотивації, мотивація, як мотивувати себе, як мотивувати співробітників, як мотивувати себе і співробітників на роботу, способи мотивації, прийоми мотивації, особистісна мотивація, збільшити працездатність, метод наснаги, колективна організація праці

Домагайтеся більшого! Прагніть більшого!

5. Надихаємо себе та інших


Не менш ефективний метод наснаги. Це спрацьовує, коли в офісі практикується командний дух і колективна організація праці. Найкраща можливість підняти настрій (а з ним і продуктивність праці) досягається за допомогою перемоги в якомусь конкурсі, проведення корпоративу або інших нехитрих способів. Однак, якщо колектив роз'єднаний, то наснагу одного може бути розцінено іншими негативно, і не викличе належного ефекту в цілому.

Особистісна мотивація, мотивація, як мотивувати себе, як мотивувати співробітників, як мотивувати себе і співробітників на роботу, способи мотивації, прийоми мотивації, особистісна мотивація, збільшити працездатність, метод наснаги, колективна організація праці

Змагаються!

6. Історії успіху видатних особистостей


Ще один прекрасний спосіб мотивації - вивчення історій успіху видатних людей. Паралімпіада в Сочі наочно показує, що навіть люди, які мають фізичні вади, здатні добиватися успіхів олімпійського рівня!

Причому, якщо мотивувати співробітників, то треба вибирати ті історії успіху, які є профільними. Зі спортсменами все просто. А ось показати всьому офісу, як підвищується продуктивність праці за допомогою елементарного тайм-менеджменту - вже більш цікава і складна задача. Причому, без прив'язки до власного, особистому прикладу тут вже не обійтися.

Збільшення працездатності, мотивація, як мотивувати себе, як мотивувати співробітників, як мотивувати себе і співробітників на роботу, способи мотивації, прийоми мотивації, особистісна мотивація, збільшити працездатність, метод наснаги, колективна організація праці

Пізнайте успіх!

7. Гроші вирішують все?


Найбільш ефективна, перевірена досвідом мотивація - адекватну грошову винагороду праці. Така мотивація співробітників найчастіше дає можливість вимагати від людей більше, пропонуючи натомість відповідне збільшення заробітної плати. Проте надмірне захоплення подібною мотивацією не викличе ентузіазму у вищого керівництва, оскільки, рано чи пізно, такий метод упреться в обмежені можливості фонду заробітної плати. І кожен вищестоящий начальник скаже, що домогтися результату, маючи гроші, - це просто, а от зробити це без них - дійсний успіх!

Саме з цієї причини, як правило, більшість керівників і менеджерів середньої ланки використовують у своїй роботі метод батога і пряника. Застосовуючи гнучку систему заохочень і покарань, яка безпосередньо залежить від конкретних результатів праці, можна досягти значно більшого успіху, ніж просто мотивувати підлеглих грошовою винагородою або, навпаки, тримати дисципліну за допомогою доган і попереджень.

Мотивація персоналу, мотивація, як мотивувати себе, як мотивувати співробітників, як мотивувати себе і співробітників на роботу, способи мотивації, прийоми мотивації, особистісна мотивація, збільшити працездатність, метод наснаги, колективна організація праці

Хочете більшого, ніж маєте!

8. Покращуємо робоче місце


Відмінна мотивація - підвищення престижності самої роботи, а також поліпшення умов праці, облаштування робочого місця. Тим більше, що атестації робочих з початку нинішнього року приділяється підвищена увага, в зв'язку зі змінами в трудове законодавство.

Укомплектований сучасним інструментарієм, зручне і безпечне робоче місце саме по собі є мотивацією на поліпшення праці. Підсумовуючи ефект сприятливих умов праці з адекватною винагородою, високим статусом працівника і міцністю його положення, можна успішно уникати таких знижують продуктивність факторів, як внутрішня незадоволеність процесом або його результатами.

Організація робочого місця, мотивація, як мотивувати себе, як мотивувати співробітників, як мотивувати себе і співробітників на роботу, способи мотивації, прийоми мотивації, особистісна мотивація, збільшити працездатність, метод наснаги, колективна організація праці

Працювати теж треба красиво!

9. Вчитися ніколи не пізно


До числа найбільш ефективних варіантів того, як мотивувати себе на роботу, як зацікавити підлеглих працювати більш ефективно, відноситься метод використання, так званого, адміністративного ресурсу. Сюди можна включати компенсацію витрат на навчання персоналу, всілякі тренінги та тестування. Люди будуть більш охоче віддавати себе цим нескладним заходам, а виграш вийде, в результаті, обопільний.

Дуже важливо забезпечити для підлеглих змістовну роботу, що дає можливість самовираження, прояву особистої ініціативи. Саме в цьому випадку можна говорити про цілеспрямовану потреби підлеглих в успіху, що грунтується на відчутті відповідальності і гордості за свою роботу, розумінні її важливості. Велику роль в цьому процесі відіграють менеджери, ефективно здійснюють зворотний зв'язок. Якщо працівник добре виконав доручене завдання, то про це слід публічно інформувати весь колектив. Наступним кроком у цьому напрямку стане його самостійний контроль якості своєї роботи, що грунтується, в тому числі, на стимулюється розширення сукупності навичок, здібностей і умінь.

Працездатність персоналу, мотивація, як мотивувати себе, як мотивувати співробітників, як мотивувати себе і співробітників на роботу, способи мотивації, прийоми мотивації, особистісна мотивація, збільшити працездатність, метод наснаги, колективна організація праці

Вчитися, вчитися і ще раз вчитися!

10. Метод батога


Як не дивно, але є люди, на яких «позитивна» мотивація не діє. Вони розуміють, що в результаті відмінної роботи вони отримають обіцяні бонуси, але працювати заради досягнення цієї мети не хочуть. Для таких людей, співробітників варто застосовувати метод батога. Це означає, що необхідно діяти від зворотного: не обіцяти їм золоті гори, а просто розповісти, що їх очікує, якщо завдання не буде виконано.

Як правило, барвисте опис картинки і уявлення майбутнього на кшталт «Мене звільнять», «У мене не буде премії», «Я не отримаю підвищення» змушує таких людей братися за роботу і досягати поставлених цілей. Однак слід бути обережним: необхідно переконатися в тому, що поставлені цілі досяжні, а міра покарання відповідає рівню мети (адже буде абсурдно говорити співробітнику, що ви його звільните, якщо він не напише річний звіт за півгодини).

Підвищення мотивації співробітників, мотивація, як мотивувати себе, як мотивувати співробітників, як мотивувати себе і співробітників на роботу, способи мотивації, прийоми мотивації, особистісна мотивація, збільшити працездатність, метод наснаги, колективна організація праці

У вас все вийде!

Я щиро сподіваюся на те, що після того, як ви дізналися 10 простих способів як мотивувати себе і співробітників на роботу, у вас з'явиться більше сил і бажання працювати. Може бути деякими з цих способів ви вже користуєтеся? Або у вас є свої спеціальні прийоми? Розкажіть нам про етом.Не лінуйтеся писати коментарі, ми їх чекаємо!

Контактная информация:

hello@koloro.ua

+38 (044) 223 15 23

Подготовил:

Алина

Маркетолог

340 голосов

Понравилась статья?
Оставьте свой голос :-)
comments powered by HyperComments

Похожие материалы

Безкоштовна консультація. Телефонуйте

up-btn

Спасибо за ваше сообщение!

КОНТАКТЫ

Виберіть зручний вам спосіб:
- Оцінка готовності вашого проекту
- Побудова плану робіт
- Ціни та терміни

сподобались наші статті?

наші новини сподобаються також !