Торгівельна марка: помилки при реєстрації

Торгівельна марка: помилки при реєстрації

Категория: Брендинг и маркетинг

20 / 09 / 2012

8912 просмотров

29 3.8275862068966 5

Помилки реєстрації ТМ, Що таке торговельна марка, реєстрація торгової марки, бренд, торгова марка, ТМ, реєстрація, Україна, Харків, trade mark, registration, Ukraine, KharkivДля початку, давайте визначимося з тим, що таке торгова марка. Торгова марка (від англійського «trademark») - це унікальне графічне, словесне або комбіноване позначення, яке індивідуалізує товари, юридичні особи або індивідуальних підприємців.

Часто торговельну марку називають «товарним знаком». Відмінність цих понять тільки в тому, що «торговий знак» є офіційним, а «торгова марка» - побутовою назвою.

Більш докладно про реєстрацію торгової марки ви можете дізнатися в розділі реєстрація ТМ. А тут ми обговоримо виключно помилки, пов'язані з її реєстрацією.

Отже, з тим, що таке торгова марка ми розібралися. Тепер давайте обговоримо найпоширеніші помилки, які трапляються при реєстрації торгових марок:


1. Дуже часто торгову марку, яка складається з словесного і графічного елементів реєструють цілісно. Це не дуже вдалий хід, тому що краще зареєструвати всі елементи окремо, а після цього комбінувати їх в будь-якій формі. В такому в разі, якщо вам доведеться, наприклад, внести зміни в якийсь один елемент торгової марки, то треба буде заново пройти весь процес реєстрації, що незручно і забирає безліч часу і грошей.

Реєстрація бренду, Що таке торговельна марка, реєстрація торгової марки, бренд, торгова марка, ТМ, реєстрація, Україна, Харків, trade mark, registration, Ukraine, Kharkiv2. Багато також хочуть заощадити на всьому, а потім платять набагато дорожче. Наприклад, оскільки попередня перевірка на тотожність ТМ є рекомендованою, бувають випадки, коли її просто не проводять, з міркувань економії. За це, з часом, можна дорого поплатитися. Реєстрація торгової марки - справа тривала. А тому, якщо ви почнете розкручувати ваш бренд (не чекаючи реєстрації і не перевіривши ТМ на унікальні), раптово може виявитися, що така торгова марка вже зареєстрована кимось іншим. І ось тоді - ваш розкручений бренд доведеться міняти на новий, тому що всі права на його використання виявляться у вашого конкурента.

3. Іноді люди хочуть зареєструвати торгову марку відразу з написанням її на 2-х, 3-х і більше мовами одночасно, за один раз, таким чином заощадивши на витратах реєстрації окремих найменувань. Але конкурент ж не буде використовувати назву, одночасно складається з декількох назв на різних мовах, а тільки одна назва. А це означає, що якщо ви захочете відстояти таку свою ТМ в суді, це буде зробити не просто. Тому, якщо є така необхідність, слід використовувати метод, описаний в першому пункті - роздільна реєстрація торгової марки на кожному з обраних мов.

4. Найчастіше торгову марку оформляють на кількох власників. В такому випадку, при поділі спільного бізнесу комусь із власників доведеться продавати свою частину торгової марки. Якщо ж ніхто не піде на поступки, то про цю торгову марку можна буде забути, особливо якщо поділ прав на ТМ в рамках спільного бізнесу прямо не передбачено в установчих документах вашої загальної фірми.


Трохи важко? Пропонуємо рішення: маючи великий досвід роботи з торговими марками, не тільки в неймінгу і створенні дизайну, але і в реєстрації назв торгових марок, ми допоможемо вам зареєструвати торгову марку, уникнувши всіх можливих помилок. Для брендингового агентства KOLORO вкрай важлива як власна хороша репутація, так і задоволений замовник! Тому - позбавте себе турбот і доручили реєстрацію вашого майбутнього бренду нам.

Контактная информация:

hello@koloro.ua

+38 (044) 223 15 23

Подготовил:

Анна Просвирина

Маркетолог

29 голосов

Понравилась статья?
Оставьте свой голос :-)
comments powered by HyperComments

Похожие материалы

Безкоштовна консультація. Телефонуйте

up-btn

Спасибо за ваше сообщение!

КОНТАКТЫ

Виберіть зручний вам спосіб:
- Оцінка готовності вашого проекту
- Побудова плану робіт
- Ціни та терміни

сподобались наші статті?

наші новини сподобаються також !