Як створення фірмового стилю допомагає збільшити ціну вашого продукту

Як створення фірмового стилю допомагає збільшити ціну вашого продукту

Категория: Брендинг и маркетинг

25 / 07 / 2017

20974 просмотров

98 3.6632653061224 5

Чому булочка з варенням в хлібному коштує набагато менше, ніж аналогічна в кондитерській? Може вся справа в фірмовому стилі закладу, який дарує відвідувачам відчуття комфорту? Чому компаніям потрібен фірмовий стиль, поговоримо далі.

Що таке фірмовий стиль

Фірмовий стиль - самобутність підприємства, важлива складова бренду. Бренд складається не тільки з імені, символіки, кольору, що необхідні для впізнання товару. Це синергія вражень, вироблених продукцією на споживача, відношення до товару, рівень довіри. Бренд з якісно розробленим корпоративним стилем дозволяє компанії ставити більш високу вартість на продукцію.

Розробка і просування бренду - найефективніший маркетинговий захід нецінової конкуренції. Вітчизняний споживач лояльний до відомим торговим, відповідно готовий платити більше.

Елементи фірмового стилю

Фірмовий стиль

Це головні складові стилю компанії, які економлять час покупця, спрощуючи процес покупки або споживання послуг. Вони викликають певні емоції, які асоціюються з назвою і чином компанії. Також фірмовий стиль передбачає підбір і унікальне поєднання фірмових кольорів, дизайн інтер'єру та фасаду будівлі, розробку брендбуку.

Носії фірмового стилю компанії:

Як створити фірмовий стиль

Читайте також: Інтернет-реклама або наружка: хто переможе до кінця 2020 року?

Створення фірмового стилю: для чого він потрібен

Візитку компанії розробила поліграфічна фірма, сайт створив штатний айтішник, розробкою фірмового логотипу зайнявся сам директор. Так створюється фірмовий стиль середньостатистичної української фірми. Результат: відсутність єдиної візуальної айдентики і низькі продажі.

Розробити фірмовий стильрозробка фірмового стилю

Елементи фірмового стилю Центру розвитку Intellect (зліва) і ресторану суші Samurai (праворуч)

Щоб компанія в очах потенційного споживача виглядала серйозно, варто заздалегідь подбати про дизайн фірмового стилю.

Основні функції фірмового стилю

  1. Привертає увагу клієнта до фірми за допомогою оригінального дизайну фірмової символіки, тим самим стимулюючи споживчий інтерес.
  2. Допомагає споживачеві орієнтуватися в інформаційному потоці, виділяє фірму серед конкурентів.
  3. Фірмовий стиль сприймається споживачем як гарант солідності фірми і якості її товару.
  4. Формує тривалий інтерес споживача до фірми (за умови, що ціна і якість сподобалися покупцеві).
  5. Допомагає нових товарів фірми вийти на ринок (за умови, що попередні товари добре себе зарекомендували).
  6. Завдяки іміджу підвищується ефективність реклами, оскільки всі елементи фірмового стилю виконують її функцію.

розробити фірмовий стиль

Фірмовий стиль ковбасного магазину Gene's

  1. Допомагає формувати оригінальний фірмовий дизайн інтер'єру, упаковки, одягу, створюючи неповторний образ фірми.
  2. Позитивно впливає на рівень корпоративної культури.

Про те як створити фірмовий стиль читайте тут.

Як фірмовий стиль впливає на споживача

Компаніям з корпоративним стилем споживачі більше довіряють. Ця довіра супроводжується бажанням володіти товаром цієї компанії, незважаючи на більш високу вартість.

Вкладення в формування позитивного сприйняття компанії, її розвиток і рекламу зменшують витрати і полегшують вхід на ринок нових товарів від фірми. Фірмовий стиль прискорює ріст і темпи продажів, ніж покращує фінансову стабільність компанії.

створення фірмового стилю

Фірмовий стиль кав'ярні WohnZimma

Читайте також: 7 факторів, що впливають на вартість створення бренду

Вплив фірмового стилю на імідж компанії

Сьогодні ринок переповнений товарами і послугами. Разом з продуктом компанії продають свій авторитет. Також це стосується і сфери послуг. Авторитет постачальника послуг і зовнішній вигляд пропозиції стали ефективним двигуном при реалізації продукції. У цих умовах головну роль відіграє імідж компанії. Основний спосіб формування іміджу - розробка власного фірмового стилю.

Про те, як розробити фірмовий стиль мережі магазинів, читайте тут.

Вплив фірмового стилю на формування вартості товару

Сфера послуг

Перукарня, салон краси, барбершоп - це заклади, де можна підстригтися. Вони відрізняються вартістю послуг і наявністю фірмового стилю.

виготовлення фірмового стилю

У звичайну перукарню звертаються, якщо знають рівень майстерності перукаря, якщо потрібно зробити зачіску в екстреному порядку (в перукарню запис не потрібна) або через низьку вартість. У закладі пропонують послуги з догляду за волоссям (від 50 до 200 грн), педикюр (від 150 грн) і манікюр (від 70 грн).

Більш розширений спектр послуг пропонують салони краси, відповідно вартість у них вище (стрижка - від 200 грн, манікюр - від 120 грн, педикюр - від 250 грн). Натяк на фірмовий стиль вже присутній: обробка приміщення, корпоративний одяг, логотип. Багато салонів розробляють власні сайти, підбирають фірмові кольори.

Створення фірмового стилю

Колір як основа фірмового стилю

Данина сучасній моді - барбершопи. Тут приведуть в порядок волосся (від 250 грн), а в деяких закладах поніжаться руки (від 250 грн) і ноги (від 300 грн).

Це не просто перукарні, барбершоп - це чоловічий клуб. Там немає перукарів - там Барбери. Засновники барбершопов ретельно розробляють кожен елемент фірмового стилю: від назви до нашивок на рушниках. Як правило, інтер'єр розробляється в класичному стилі американських чоловічих перукарень.

Наприклад, перукарня для чоловіків Firm - місце, де підстрижуть волосся, підрівняти вуса і бороду. А чекаючи свою чергу можна пропустити стаканчик віскі, погортати журнали або просто поспілкуватися з людьми, у яких життєва філософія подібна вашої.

Фірмовий стиль барбершопа

Барбершоп Firm

Фірмовий стиль і сфера харчування

Харчування - це ритуал, до якого більшість ставиться зневажливо, приділяючи мало часу і запихаючи в себе все що завгодно. Створюючи фірмовий стиль закладу харчування, необхідно продумати навіть такі дрібниці, як дизайн вивіски, малюнок на серветках, колір стін. У розробці важливі всі абсолютно деталі - в дизайнерське заклад приходять поїсти і розслабитися, насолодитися атмосферою і чемним ставленням.

фірмовий стиль

Фірмове кафе Bistro Bistro

Звичка їсти на ходу сприяє відкриттю нових точок з швидким харчуванням. Хот-доги, гамбургери - найпопулярніші позиції в кіосках швидкого харчування. Вони коштують недорого і дуже поживні. Вартість хот-дога в вуличному кіоску - від 12 грн, а в кафе Bistro Bistro - 49 грн. У першому випадку їсти доведеться на ходу, витираючи майонез з футболки. У другому випадку виробник «тримає марку»: затишний заклад, в якому присутній унікальний стиль і атмосфера.

Виготовлення фірмового стилю

Фірмове кафе «Жовток»

Кафе «Жовток» використовує зображення курячого продукту у всіх елементах декору від логотипу до чашок: все жовте або в формі яйця. Вартість хот-дога в дизайнерському закладі - від 60 грн.

Фірмовий стиль

Фірмовий стиль Black Star Burger

Гамбургер в найближчому McDonald's коштує від 20 грн, але, якщо додати трохи креативу і додаткового кольору, то вийде Black Star Burger і коштувати класичний бургер буде вже 130 грн.

Виготовлення фірмового стилю

Фірмова кав'ярня «Чашка»

Поїли. Тепер потрібно попити. У кафе еспресо коштує 15 грн. У фірмовій кав'ярні «Чашка», де все витримано в ключі назви, вартість напою - 37 грн.

Читайте також: Брендінг фастфуду: кафе і вуличні ресторани

Фірмовий стиль в одязі та аксесуарах

Фірмовий стиль магазину одягу складається з логотипу, оформлення вітрин, інтер'єру магазину, рекламної продукції, корпоративного стилю одягу та поведінки самих співробітників.

Фірмовий стиль магазину одягу House витриманий в молодіжному ключі і наповнений атмосферою позитиву, енергії і світла.

Створення фірмового стилю

Фірмовий стиль магазину одягу House

Найпопулярніша одяг - джинси. На ринку якісний елемент одягу коштує від 500 грн. Але, якщо додати краплю бренду - вартість значно зросте:

  • Wrangler-одні з наймодніших і популярних брендів джинсового одягу, вартість на прості джинси починається від 1700 грн;
  • Levi Strauss & Co. - один з найпопулярніших брендів джинсового одягу зі світовим ім'ям (найпростіші джинси коштують 1600 грн);
  • трійку лідерів замикає Lee - ще один бренд із США, де за прості штани потрібно буде викласти 1500 грн.

Розробити фірмовий стиль

Фірмовий стиль джинсового бренду Lee

Малопомітна китайська дрібничка коштує близько 20 грн, а в магазині з біжутерією вартість може досягти і 500 грн. Наприклад, в магазині Casablanca правильне використання чорного кольору підкреслює красу виробів, а своєчасний моніторинг ринку сприяє постійному оновленню колекцій магазинів.

розробка фірмового стилю

Брендовий біжутерія від Casablanca

Читайте також: Програми лояльності: любов з першої покупки

Фірмова особливість в стилі яблука

Багато хто мріє iPhone останньої моделі, але магазинна вартість кусається - більше 20 000 грн ($ 880). Але вмілі ручки техніків розібрали згаданий телефон на запчастини, щоб з'ясувати собівартість. Відповідь вразила багатьох. Собівартість телефону склала майже $ 220. Накрутку в майже чотири рази дозволяє зробити логотип у вигляді надкушеною яблука.

фірмовий стиль

Фірмовий стиль від Apple

Підсумки

Виготовлення фірмового стилю - тривалий процес, який вимагає участі професіоналів і фінансових вкладень. Але ці зусилля виправдають себе.

KOLORO - професіонал в сфері створення бренду і його просування. Ми знаємо, як зробити запам'ятовується фірмовий стиль, і з задоволенням розробимо його для вас.

Контактна інформація:

Контактная информация:

hello@koloro.ua

+38 (044) 223 15 23

Подготовил:

Мария Волошина

Маркетолог

98 голосов

Понравилась статья?
Оставьте свой голос :-)
comments powered by HyperComments

Похожие материалы

Безкоштовна консультація. Телефонуйте

up-btn

Спасибо за ваше сообщение!

КОНТАКТЫ

Виберіть зручний вам спосіб:
- Оцінка готовності вашого проекту
- Побудова плану робіт
- Ціни та терміни

сподобались наші статті?

наші новини сподобаються також !