7 факторів, що впливають на вартість створення бренду

7 факторів, що впливають на вартість створення бренду

Категория: Брендинг и маркетинг

19 / 07 / 2017

8447 просмотров

39 4.2820512820513 5

Вартість створення бренду залежить від масовості ринку, на який ви виходите і від кількості продажів, на які ви розраховуєте. Тому створити бренд горілки для спальних районів дешевше, ніж бренд горілки на експорт. Якщо ви відкриваєте бізнес або націлені на низько конкурентний ринок, не вкладайтеся в усі відомі маркетингові стратегії відразу - вибирайте тільки необхідні. Щоб захистити вас від непотрібних витрат і допомогти з вибором, ми розповімо про 7 факторів, які впливають на вартість бренду.

Якщо у вас ще немає бренду, почитайте про його створення.

Брендинг замовити

1. Кабінетні дослідження

Те, з чого починається розробка бренду. Ми переглядаємо відкриті джерела, економічні видання, розшукуємо інсайда. Коли збір вторинної інформації закінчений - структурований в звіти і графіки, проводиться аналіз ринку і цільової аудиторії. Кабінетні дослідження розкажуть, хто ваші конкуренти і як йдуть їхні справи - які стратегії вони вибрали і які помилки зробили. Завдяки дослідженням, дизайнери намалюють червону етикетку, тому що у інших - синя, а маркетологи спланують рекламну кампанію на перший рік і стратегію розвитку на три.

Все, що ми зробимо на цьому етапі, ще не підвищить капіталізацію бренду, але вкаже вірний шлях до цього. Стаття про кабінетні дослідження в KOLORO.

Скільки коштує позиціонування бренду

2. Позиціонування бренду

Ви створили товар або послугу, тому знаєте, що пропонуєте. Ви витратили на це сотні годин, але щоб пояснити покупцеві те, що знаєте ви, у вас максимум 2 хвилини. Замовте позиціонування бренду в KOLORO і ми закладемо продає образ вашого бренду в свідомість споживача.

Наприклад, ви розробляєте енергетичний напій. Ваша аудиторія точно байдужа до «неймовірного смаку, групі полівітамінів, корисності для дітей і всієї сім'ї». Зростання продажів не дасть і етикетка з посилом «круто, модно, супер», не допоможе навіть «кльово», тому що цей сленг втратив актуальність 15 років тому. Щоб створити працює позиціонування для енергетичного напою, агентство KOLORO відправить свого копірайтера на рейв-вечірку. Там він дізнається, який обсяг енергетиків купують, в металі або пластику, за які якості молоді люди вважають за краще одну марку іншого. Він відзначить сленг, на якому спілкується сьогоднішня вулиця і розповість це нашим аналітикам.

У підсумку, ми зрозуміємо бажання потенційного покупця, який купить енергетик в кислотної синьої банку, тому що традиційно вони чорні. Він купить енергетик з назвою «кек», тому що «кек», модне слівце з інтернету, де сидить вся потенційна ЦА. У цьому прикладі, кислотний «кек» вийшов унікальним торговим пропозицією.

Позиціонування KOLORO продає, бо не спізнюється на 5 років.

Приклад логотипу і фірмового стилю

3. Створення логотипу і фірмового стилю

Будь-яке лого виділить ваш бренд на тлі брендів без логотипу. Лого - наочний спосіб заявити, що цей бренд, ці продукти, ці послуги пропонуються вами, а не кимось іншим. Це покажчик і повідомлення, яке ви зверніть покупцям - «Я існую, я продаю». Горілка, ножі або аксесуари для вейпа схожі між собою поблизу і не відрізняються з 5 м, якщо розкладені в одному відділі. Логотип вкаже, що із запропонованого продається саме вами, він ідентифікує вашу пропозицію як унікальне серед інших.

Фірмовий стиль докладніше розповідає про вашу компанію. Він візуалізує ідею бренду, дає продуктам форму, обкладинці - колір, послуг - характер. Ця глибока самоідентифікація фірми на ринку запам'ятовується і робить клієнтів постійними. У розумінні KOLORO, фірмовий стиль складається з:

  • колірної схеми. Мінімум 2 кольори;
  • текстури фону. Відсутність текстури - теж текстура;
  • дизайну аксесуарів. Візитки, пакети, банери, принти на корпоративному транспорті - ви заповніть інформаційний простір на весь обсяг, в який вклалися;
  • супроводжуючих елементів. Застосовуються в спеціальних або святкових пропозиціях.

Цей список короткий, щоб ви не боялися його доповнити - ми відкриті пропозицій замовника. У KOLORO не радять фарбувати стіни офісу в кольори компанії для збільшення продажів, тому нам можна довіряти.

Розробка лого і фірмового стилю в KOLORO


Замовити розробку шрифтів

4. Створення шрифтів

Шрифт, відповідний фірмовому стилю, доповнює візуальний посил вашої компанії. Хороший і унікальний шрифт спрощує приживання бренду в верхньому ціновому сегменті, повідомляючи клієнтам про вашому бюджеті і почуття прекрасного.

Майже всі компанії заходять на ринок з готовими шрифтами - купують їх або скачують безкоштовні. І це вірно. Тільки що відкритим компаніям краще вкластися в рітейлову стратегію або фахівців, ніж в шрифт.

Просто пам'ятайте, що шрифт Arial - кращий спосіб повідомити, що вам плювати. Adver Gothic - кращий спосіб відтворити оформлення ларьків в СНД. У ринковому середовищі склалися уявлення, що використання таких шрифтів безпомилково визначає поганий смак глави компанії. Проблема в тому, що «поганих» шрифтів набагато більше, ніж два.

Дизайнери KOLORO стежать за шрифтової гігієною.

Замовити неймінг недорого

5. Неймінг

Щоб заявити про продукт, вам треба назвати те, що продаєте. Продаючи стіл, які називається «стіл», ви даєте покупцеві опис об'єкта, але не пов'язуєте його зі своїм брендом. Ви - створюєте і продаєте, тому заслужили право назвати продукти унікальним ім'ям, яке запам'ятається клієнтам.

У KOLORO, найманого робить креативний відділ - п'ять чоловік отримує завдання, яке складено з ваших слів. Якщо вам підходить тільки назва, яке починається з «K» - ми не будемо вас переконувати, а знайдемо слово на «К», яке вам сподобається. KOLORO відсіє з 40 варіантів 3, зробить для них візуальний стиль і запропонує на вибір.

Найманого працює, інакше ми не називали б один-одного по імені. Замовити найманого в KOLORO.

Приклад легенди

6. Легенда бренду

Захоплююча історія вписує образ бренду в повсякденність клієнта, викликає асоціації або пояснює «на пальцях». Це неформальне спілкування з клієнтом поза форматом ринкових відносин.

Легенда виділяє ваш продукт серед продуктів, схожих як «Пепсі» і «Кока-Кола», як «Хлібний Дар» і «Немірофф». Так, завдяки неймінгу у них гучні імена, але за цими іменами вибудувана історія. Неважливо, реальна вона чи тільки заснована на реальних подіях - в світі покупця ці бренди відрізняються. Тому що Хлібний дар вірний традиції, Немірофф - проводить боксерські поєдинки, Пепсі - для модних тусовок, Кока-кола - секретна рецептура і це п'є Санта. Написання легенди - логічне продовження позиціонування, але на цьому етапі створення бренду, продаєте чи не ви - продає історія.

У KOLORO пишуть легенди, які створюють другу додаткову вартість вашим продуктам.

Скільки коштує рекламна кампанія

7. Рекламна кампанія

У вашого бренду геніальне позиціонування, яскравий логотип і захоплююча легенда. Але самі по собі вони не виведуть ваш продукт ні в топи продажів, ні навіть на ринок.

Сприймайте рекламну кампанію як розміщення вашого бренду на майданчиках, актуальних для ЦА.

Стратегія виходу на ринок складається з окремих тактичних елементів. У KOLORO розраховують кампанію по бюджету і цілям замовника. Коли грошей мало, ми партизанами - беремо ваш бренд на озброєння і робимо сезонні вилазки на майданчики конкурентів або прощупуємо нові ринки. Коли рекламна кампанія потрібна розкрученому бренду, рекламщики працюють з фокус-групами, просуванням в медіа та вірусним маркетингом.

Вигода в тому, що ці дії - не разова акція, а хитрий план. Вдалі рекламні кампанії запам'ятовуються як вдалі пісні, створюючи бренду позитивний імідж. Вони не просто привертають аудиторію, а вербують армію постійних клієнтів. Завдяки рекламним кампаніям, бренди іноді перетворюються в «меми» - прописуються в культурному коді, обростають легендами, стають символами субкультур, епох і цілих країн.

У KOLORO створюють бренд і виводять його на ринок - як ми це робимо і скільки це коштує, чітайте в статті стратегія бренду.

Контактна інформація:

+38 099 618 87 50

Контактная информация:

hello@koloro.ua

+38 (044) 223 15 23

Подготовил:

Виктор Волков

Маркетолог

39 голосов

Понравилась статья?
Оставьте свой голос :-)
comments powered by HyperComments

Похожие материалы

Безкоштовна консультація. Телефонуйте

up-btn

Спасибо за ваше сообщение!

КОНТАКТЫ

Виберіть зручний вам спосіб:
- Оцінка готовності вашого проекту
- Побудова плану робіт
- Ціни та терміни

сподобались наші статті?

наші новини сподобаються також !