Купуючи горілку, споживачі завжди думають про закуску, про просту і нехитру або дорогу і витончену. Ми вирішили провести власне дослідження споживачів і з'ясувати які ж закуски люди вважають за краще під горілку.
Навіщо це вам знати? - подумаєте ви. По-перше, це дає вам можливість краще зрозуміти вашу цільову аудиторію. По-друге, таку інформацію можна використовувати в рекламній кампанії або під час просування своєї торгової марки. Головне зробити це грамотно і правильно.
Успішним прикладом такого маркетингового рішення можна привести рекламу горілки "Хлібний Дар" зернової колекції. Для реклами кожної горілки була підібрана своя закуска і свій експерт (експертами виступали власне споживачі різних професій та верств населення):
- Хлібний Дар Класична - тонко нарізане сало і солоні огірочки;
- Хлібний Дар Пшенична - білий хліб з маслом і червоною ікрою;
- Хлібний Дар Житня - бородинський хліб з малосольной тюлькою;
- Хлібний Дар На пророщеному зерні - молода зелена цибуля з сіллю;
- Хлібний Дар Ячмінна - прозорий наваристий холодець і запашний червоний хрін;
- Хлібний Дар Озима - підсмажені домашні ковбаски.
Відеоролики ви можете подивитися тут.
Найбільш популярні закуски під горілку
1. Огірочки (солоні, мариновані, консервовані)
Більшість опитаних в якості закуски використовують огірочки - солоні, консервовані або мариновані. Огірки - це одна з найвідоміших і улюблених чоловіками закусок під чарку горілки. По-перше тому, що солоні огірки - дуже смачні, пряні, соковиті, приємно хрустять і ідеально підходять в якості закуски. А по-друге, тому, що мариновані або консервовані огірки завжди легко дістати, - їх можна купити в будь-якому продуктовому магазині. І ціна на них цілком терпима.
Ще один безперечний плюс солоних огірочків - це огірковий розсіл, який прекрасно виліковує на наступний ранок від болісного похмілля і відновлює гарне самопочуття святкуючих людей.
2. Оселедець із цибулею та зеленню
Прекрасна закуска, що полюбилася багатьма ще з часів СРСР, коли не всі продукти можна було дістати, і прилавки магазинів рясніли тільки консервами.
В якості закуски під горілку оселедець можна просто порізати на шматочки, додавши масло і мариновану цибулю. Це буде просто, швидко і доступно. Можна витратити трохи більше часу і приготувати тільки філе, або купити вже готове філе в магазині.
Якщо є бажання і час, то із солоного оселедця виходить чудова намазка на чорний хліб. А завдяки своїй жирності, солоний оселедець сприятливо впливає на шлунок, поглинаючи всі негативні відчуття від горілки.
3. Сало
Оскільки опитування проходило в Україні, то не дивно, що однією з улюблених закусок до горілки є сало. Росіяни на цей рахунок не розуміють своїх українських побратимів, але в Україні сало - це відмінна закусь під горілочку. Сало може бути солоним, копченим, або смаженим.
Один з найкращих варіантів сала як закуски - це шкварки. Це національне блюдо української кухні, насправді просте, і надиво смачне. Якщо сало обсмажити до стану прозорості, то до неповторного смаку ще й додасться просто приголомшливий аромат, перед яким не встоїть жодна людина. А в поєднанні з бородінським хлібом, та білосніжною хрусткою цибулиною, розрізаною на четвертинки, - ця закуска стає межею мрій багатьох чоловіків в усі часи.
Сало в якості закуски можна поставити не тільки в звичайні дні, але і на святковий стіл. Воно прекрасно поєднується з різними салатами і гарячими стравами.
4. Мариновані та консервовані овочі, асорті
Опитування показало, що чоловіки в якості закуски під горілку також люблять всілякі консервовані або мариновані овочі: помідори, капуста, болгарський перець, кабачки, патисони, молоді стручки квасолі, бобові, та багато іншого. У кожної господині є власний рецепт того чи іншого соління, що робить це блюдо по-справжньому унікальним і неповторним. Деякі господині консервують овочі окремо, а деякі роблять овочеве асорті.
Мариновані овочі в якості закуски люблять і відзначають багато споживачів. Але у кожного свої переваги. Схожі вони в одному - найкраще з консервації в якості закуски йдуть огірочки, що висунуло їх на перші позиції і окремою категорією закусок.
Завдяки найрізноманітнішим рецептами, майстерності і фантазіям господарів, мариновані і консервовані овочі можуть послужити чудовою закускою до горілки.
5.Шашлики
Влітку одна з найкращих закусок під стопку холодної прозорої горілки - це шашлик. Смажене м'ясо завжди було фаворитом на застіллях і посиденьках. А приготоване на відкритому повітрі, на вугіллі, та з використанням спецій і маринаду - шашлик стає кращою закускою під горілку.
Вважається, що приготувати смачний і якісний шашлик може тільки чоловік. Причому так вважають не тільки на Кавказі (початковій батьківщині цього чудового блюда), але і по всій території нашої величезної та чудовою країни. Шашлики роблять практично з будь-якого м'яса. Це може бути свинина, яловичина, телятина, курка, гусятина, індичатина, баранина.
Шашлики маринують в найрізноманітніших маринадах - основна мета яких, розм'якшити м'ясо, щоб воно швидко приготувалося на вугіллі, та дати шашлику свій індивідуальний смак і аромат. У якості маринаду використовують мінеральну воду, майонез, біле і червоне вино, томатний сік, оцет яблучний і звичайний і ще безліч різних соусів і приправ. Саме їх поєднання перетворює звичайні шматочки м'яса - в неповторний і смачний шашлик, який відмінно йде під горілку.
6. Картопля
У всі часи найулюбленішим блюдом російської кухні й чудовою закускою під горілочку була картопля. Як закуска, картопля просто ідеальна - її можна відварити, посмажити, стушити, і часу на її приготування потрібно зовсім небагато.
Картопля може бути як гарніром до м'яса, так і ідеально виступить в якості основного блюда на святковому столі. А якщо її зверху посипати ще дрібно нарубаною зеленню петрушки і кропу, то встояти перед нею буде просто неможливо жодній людині.
7. Холодець
Холодець - завжди бажаний гість на святковому столі. Напевно немає жодної людини, яка б не пробувала це блюдо, а чоловіки ще відзначають, що холодець добре йде в якості закуски під горілочку.
Завдяки доступності продуктів, холодець люблять готувати багато домогосподарок. Готується він нескладно, головне ретельно проварити всі інгредієнти на маленькому вогні. Холодець буває змішаний (коли м'ясна і бульйонна частина перемішані рівномірно по всьому блюду), і роздільний (коли зверху звичайно йде шар застиглого бульйону, а знизу вже йде м'ясної шар). Тут вже кому як до вподоби і до смаку. У будь-якому випадку холодець стане відмінним блюдом на святковому столі.
8. Гриби
У всі часи чудовою закускою під горілку вважалися мариновані гриби: білі, опеньки, грузді, печериці, маслюки, гливи. У російській кухні відома величезна кількість рецептів маринування грибів. А російські ліси завжди рясніють ними у величезній кількості.
Маринувати гриби нескладно, головне слідувати рецепту. Зате який чудовий сюрприз можна зробити, діставши холодною зимою баночку маринованих грибочків. Святкові та дуже смачні, вони завжди нагадують про літо, а також служать чудовою закускою для спиртних напоїв.
9. Салати
Всілякі салати - найбажаніші гості на святковому столі та ще один з видів закуски під горілку. Крім того, це реальний спосіб за лічені хвилини накрити на стіл, і нагодувати велику кількість гостей.
Готуються салати швидко, з ними впоратися може будь-який чоловік і просто починаюча господиня. Різноманітність видів салатів робить їх однією з приємних і поживних закусок горілки на святковому столі.
10. Гарячі та холодні бутерброди
Гості вже на порозі, і готувати часу немає? Найпростіший і швидкий спосіб приготувати закуску - це бутерброди. На їх приготування потрібно 2-3 хвилини, а спосіб приготування простий настільки, що з ним впорається будь-яка людина.
Бутерброди можуть бути дуже прості: з ковбасою і сиром, з тонкими скибочками сала, з шматочками оселедця або шпротами. Елітними бутербродами вважаються бутерброди з тонким шаром вершкового масла і з червоною або чорною ікрою.
Отже, ви ознайомилися з переліком закусок під горілку. Звичайно це не повний список і при вашому бажанні та сприянні ми можемо його доповнити. Напишіть в коментарях яку закуску під горілку любите ви. Можливо деякі закуски з вищезгаданого списку співпадуть із вашими уподобаннями, а можливо ви розповісте цікаві та незвичайні види закуски. У будь-якому випадку це цікаво - пишіть коментарі!