Створити 3д модель по фотографії та кресленням

Створити 3д модель по фотографії та кресленням

Категория: 3D Технологии

26 / 06 / 2013

43054 просмотров

558 3.7795698924731 5

Сучасну промисловість і дизайн неможливо уявити без тривимірного моделювання. Перш, ніж приступити до виробництва продукції необхідно побудувати 3д-модель об'єкта, і, за допомогою технології швидкого прототипування створити її прототип. Це необхідно для того, щоб оцінити ергономіку майбутнього виробу (наприклад, вам необхідно виготовити корпус деталі або прототип автомобіля). Крім того, виготовлення прототипу може бути однією з стадій - на шляху до створення форми для лиття - для дрібносерійного виробництва або випуску пробної серії продукції.

Тривимірне моделювання - вид комп'ютерний графіки, що поєднує в собі різного роду програмні і апаратні інструменти для створення тривимірних моделей об'ектов.3д-моделювання та візуалізація широко застосовуються в промисловому дизайну та інженерії. За допомогю 3д моделювання створюються об'ємні графічні об'єкти, за допомогою рендерінгу (розміщення 3d-моделі на необхідний фон - для візуалізації об'єкта в середовищі) набувають максимальну фотореалістичність.

Моделювання по фотографії, 3d-model, photo, 3d-modeling, 3д-моделювання, 3d-модель фотографія, 3д-сканування, scaning, 3d-scan, 3Д моделювання по фотографії, 3Д моделювання за кресленнями, 3Д моделювання на основі реального об'єкта, візуалізація, тривимірне моделювання3д моделі з фотографій, 3d-model, photo, 3d-modeling, 3д-моделювання, 3d-модель фотографія, 3д-сканування, scaning, 3d-scan, 3Д моделювання по фотографії, 3Д моделювання за кресленнями, 3Д моделювання на основі реального об'єкта, візуалізація, тривимірне моделювання

За допомогою технологій 3д-моделювання можна відтворити об'єкти за кресленнями і / або по фотографіях. Варто відзначити, що існує безліч програмних засобів (програм), для створення псевдотривимірного моделей на основі фотографій.

Ми ж говоримо про побудову по фотографії точної 3д моделі, досвідченим фахівцем із компанії KOLORO. Варто відзначити, що професійний 3д-дизайнер повинен мати не тільки навички роботи з графічними програмами, а й спеціальну технічну освіту. Це гарантія того, що побудована їм тривимірна модель буде не просто красивою, а і повністю відповідає технічним вимогам, що висуваються до даної категорії об'єктів.

Креслення для 3д моделювання, 3d-model, photo, 3d-modeling, 3д-моделювання, 3d-модель фотографія, 3д-сканування, scaning, 3d-scan, 3Д моделювання по фотографії, 3Д моделювання за кресленнями, 3Д моделювання на основі реального об'єкта, візуалізація, тривимірне моделювання3д модель пристрою, 3d-model, photo, 3d-modeling, 3д-моделювання, 3d-модель фотографія, 3д-сканування, scaning, 3d-scan, 3Д моделювання по фотографії, 3Д моделювання за кресленнями, 3Д моделювання на основі реального об'єкта, візуалізація, тривимірне моделювання

Отже, в якості основи для створення 3д-моделі можуть бути використані:

  • фотографії;
  • креслення;
  • 3д-сканер (результати 3д-сканування);
  • реальний об'єкт (3д-модель створена за хмари точок);
  • усний опис необхідного об'єкта;
  • малюнок (або малюнок) об'єкта від руки;

3Д моделювання по кресленнях


Креслення виступають в якості шаблонних зображень. Для того щоб створити 3д-модель за кресленнями необхідно мати три креслення об'єкту - спереду, зверху і збоку, а в ідеалі ще й ззаду.

Вимоги до креслень:

  • вказівка всіх розмірів (товщина перегородок, розміри площин, внутрішні складові об'єкта і т.д.);
  • правильне розташування всіх об'єктів щодо осі координат;
  • зрозумілість;
  • вказівка матеріалу, з якого буде зроблений об'єкт.

3д-моделінг за кресленнями, 3d-model, photo, 3d-modeling, 3д-моделювання, 3d-модель фотографія, 3д-сканування, scaning, 3d-scan, 3Д моделювання по фотографії, 3Д моделювання за кресленнями, 3Д моделювання на основі реального об'єкта, візуалізація, тривимірне моделювання3д модель автомобіля, 3d-model, photo, 3d-modeling, 3д-моделювання, 3d-модель фотографія, 3д-сканування, scaning, 3d-scan, 3Д моделювання по фотографії, 3Д моделювання за кресленнями, 3Д моделювання на основі реального об'єкта, візуалізація, тривимірне моделювання

До креслень бажано додати наступну інформацію:

  • спосіб створення прототипу (3д друк, фрезерування, формування, комбінований метод прототипування);
  • необхідний спосіб виготовлення об'єкта, який гарантує високу якість майбутнього виробу.

Якщо ж креслення не відповідає необхідним стандартам галузі, компанія KOLORO проведе додаткові роботи по стандартизації вироби. З урахуванням побажань клієнта наші фахівці:

  • проведуть необхідні дослідження;
  • розберуться з вашим завданням і запропонують її рішення;
  • створять креслення, що відповідає необхідним стандартам;
  • створять 3д-модель об'єкта на основі її креслення.

3д моделювання по фотографії


Моделінг по фотографії, 3d-model, photo, 3d-modeling, 3д-моделювання, 3d-модель фотографія, 3д-сканування, scaning, 3d-scan, 3Д моделювання по фотографії, 3Д моделювання за кресленнями, 3Д моделювання на основі реального об'єкта, візуалізація, тривимірне моделювання3д моделювання по фотографії називається фотограмметрія. Нагадаємо, що існує безліч "аматорських" програм, що створюють 3д-моделі по фотографії, але, в більшості випадків, такі програми будують псевдотривимірне зображення.

Якісну 3д-модель можна побудувати лише в професійною програмою для роботи з тривимірною графікою. При цьому, як і в разі с3д-моделюванням за кресленнями, нам необхідно мати зображення, як мінімум трьох граней об'єкта: вид зверху, збоку і спереду.

3д моделювання по фотографії використовується в разі коли:

  • креслення об'єкту загублені або не існує;
  • необхідно створити 3д модель людини;
  • в деяких інших випадках, коли необхідна фотографічна схожість моделі з оригіналом.

3д-сканування


Сучасні 3д-сканери дозволяють провести 3д сканування об'єкта будь-якого розміру і форми. Лазерні 3д сканери, на основі отриманих даних, самі будують 3д-модель об'єкта. А, в подальшому, отримане тривимірне зображення ретельно допрацьовує 3д-дизайнер.

Такий спосіб 3д-моделювання є одним з найбільш економічно вигідних, адже тимчасові і технічні витрати на створення 3д-моделі в такому разі -Мінімальна. Такий спосіб можна використовувати як для створення 3д-моделі невеликого об'єкта (наприклад, створення дизайну пляшки), так і для тривимірного моделювання великих об'єктів (наприклад, архітектурне 3д-моделювання).

3Д сканування об'єктів, 3d-model, photo, 3d-modeling, 3д-моделювання, 3d-модель фотографія, 3д-сканування, scaning, 3d-scan, 3Д моделювання по фотографії, 3Д моделювання за кресленнями, 3Д моделювання на основі реального об'єкта, візуалізація, тривимірне моделюванняПослуги 3д сканування, 3d-model, photo, 3d-modeling, 3д-моделювання, 3d-модель фотографія, 3д-сканування, scaning, 3d-scan, 3Д моделювання по фотографії, 3Д моделювання за кресленнями, 3Д моделювання на основі реального об'єкта, візуалізація, тривимірне моделювання

3д моделювання на основі реального об'єкта


Найчастіше даний спосіб 3д моделювання застосовується в разі відсутності 3д-сканера і неможливості зробити якісну фотографію об'єкта. Сам об'єкт, в даному випадку, повинен бути невеликим за розміром і транспортабельним, адже інженеру доведеться працювати безпосередньо з об'єктом - переміщати і рухати його, а при необхідності і розбирати об'єкт на окремі частини.

3д-моделювання по реальному об'єкту, 3d-model, photo, 3d-modeling, 3д-моделювання, 3d-модель фотографія, 3д-сканування, scaning, 3d-scan, 3Д моделювання по фотографії, 3Д моделювання за кресленнями, 3Д моделювання на основі реального об'єкта, візуалізація, тривимірне моделювання

У компанії KOLORO для вас створять 3д модель по фотографії, яка:

  • буде відповідати всім технічним нормам, заявленим по об'єкту;
  • за рахунок 3д-візуалізації нічим не буде відрізнятися від реального сфотографованого об'єкта;
  • може бути використана для створення прототипу об'єкта.

Спеціалізовані співробітники компанії KOLORO в найкоротші терміни проведуть 3д-моделювання: за кресленнями, фотографіями або ж на основі реального об'єкта. Зауважимо, в технічному арсеналі компанії KOLORO, серед іншого, є і3д-сканер, який буде особливо корисний при моделюванні великих об'єктів!

При необхідності, після 3д-моделювання наші співробітники, в виробничому цеху компанії, створять прототип виробу та налагодять для вас його дрібносерійне виробництво. Зв'язатися і домовитися з нами можна по e-mail:info@koloro.com.uaабо за телефонами: +38-(057)-760 -26-05, +38-(099)-618-87-50.

Контактная информация:

hello@koloro.ua

+38 (044) 223 15 23

Подготовил:

Митя Глебов

Маркетолог

558 голосов

Понравилась статья?
Оставьте свой голос :-)
comments powered by HyperComments

Похожие материалы

Безкоштовна консультація. Телефонуйте

up-btn

Спасибо за ваше сообщение!

КОНТАКТЫ

Виберіть зручний вам спосіб:
- Оцінка готовності вашого проекту
- Побудова плану робіт
- Ціни та терміни

сподобались наші статті?

наші новини сподобаються також !