Машини для лиття пластмас під тиском (термопластоавтомати та ручні). Аідприємства, що займаються литтям під тиском в Україні

Машини для лиття пластмас під тиском (термопластоавтомати та ручні). Аідприємства, що займаються литтям під тиском в Україні

Категория: 3D Технологии

17 / 12 / 2013

44848 просмотров

233 4.1673819742489 5

Лиття під тиском - це технологічний процес виготовлення виробів із пластмас шляхом переробки полімерів, їх розплавлення, уприскування під тиск цього розплаву в прес-форму і подальше охолодження виробів.

Більше третини всіх вироблених пластмасових виробів виготовляються за допомогою методу лиття пластмас під тиском. Даний метод характеризується високою продуктивністю і високою вартістю необхідного оснащення обладнання. Саме тому метод лиття пластмас під тиском рекомендується застосовувати при багатосерійному або масовому виробництві.

Лиття пластмас, лиття пластмас, лиття пластмас під тиском, лиття полімерів, матеріали для лиття пластмас, сировина для лиття пластмас, виготовлення виробів із пластмас, Україна, Харків, Ukraine, Kharkiv, molding, plastic, services, послуги, виготовлення пластмасиЛиття пластмас під тиском, лиття пластмас, лиття пластмас під тиском, лиття полімерів, матеріали для лиття пластмас, сировина для лиття пластмас, виготовлення виробів із пластмас, Україна, Харків, Ukraine, Kharkiv, molding, plastic, services, послуги, виготовлення пластмаси

Сировина, матеріали для лиття пластмас під тиском


Сировиною для лиття пластмас є термореактивні порошки, а також гранули термопластів і термоеластопластів. Всі матеріали мають різними механічними і фізичними характеристиками.

Перевага термопластичних матеріалів в тому, що їх можна піддавати повторній переробці після процесу формування. Термореактивні матеріали в процесі формування вироби підлягають хімічних процесів, які призводять до перетворення сировини в неплавкий і нерозчинний матеріал.

Лиття полімерів, лиття пластмас, лиття пластмас під тиском, лиття полімерів, матеріали для лиття пластмас, сировина для лиття пластмас, виготовлення виробів із пластмас, Україна, Харків, Ukraine, Kharkiv, molding, plastic, services, послуги, виготовлення пластмаси

Технологічний процес лиття пластмас під тиском


Попередньо підготовлений матеріал для лиття надходить в зону шнека машини. У зоні шнека сировина розплавляється і потім під високим тиском через литнікові канали впорскується в прес-форми.

Матеріал повністю заповнює порожнину прес-форми і при охолодженні утворює виливок вироби. Матеріал остигає не відразу, а поступово: спочатку у холодних стінок прес-форми, а потім всередині тіла виливки.

Матеріали для лиття пластмас, лиття пластмас, лиття пластмас під тиском, лиття полімерів, матеріали для лиття пластмас, сировина для лиття пластмас, виготовлення виробів із пластмас, Україна, Харків, Ukraine, Kharkiv, molding, plastic, services, послуги, виготовлення пластмасиСировина для лиття пластмас, лиття пластмас, лиття пластмас під тиском, лиття полімерів, матеріали для лиття пластмас, сировина для лиття пластмас, виготовлення виробів із пластмас, Україна, Харків, Ukraine, Kharkiv, molding, plastic, services, послуги, виготовлення пластмаси

Спеціальні види лиття пластмас під тиском


Метод лиття пластмас під тиском заснований на методі екструзії - подача під тиском розплавленого матеріалу в прес-форму. Але існує кілька спеціальних методів лиття:

  • Виготовлення виробів з пластмас, лиття пластмас, лиття пластмас під тиском, лиття полімерів, матеріали для лиття пластмас, сировина для лиття пластмас, виготовлення виробів із пластмас, Україна, Харків, Ukraine, Kharkiv, molding, plastic, services, послуги, виготовлення пластмасилиття полімерів з газом - для ущільнення полімеру використовується інертний газ під високим тиском, який подається безпосередньо в область вироби або ж поруч з виробом. Процес ущільнення пластмаси проходить легше, вироби виходять з гарною якістю поверхні без будь-яких дефектів .
  • лиття з водяною парою - перед початком кожного циклу в канали прес-форм подається перегрітий водяний пар, розплавлений пластик подається в уже нагріту прес-форму. Потім в канали прес-форми подається охолоджуючий матеріал, і полімер починає остигати. В результаті такого методу лиття виріб має ідеально рівну глянсову поверхню.
  • лиття з водою - після впорскування розплавленого полімеру в прес-форму подається вода під надлишковим тиском. Вода чинить тиск на матеріал, що забезпечує його ущільнення і повне заповнення порожнини прес-форми. Метод забезпечує швидке охолодження матеріалу. Метод лиття з водою використовують для того, щоб знизити вагу вироби, для виробництва тонкостінних виробів. Лиття з водою - дуже популярний метод за рахунок низьких витрат і доступності виробництва.
  • лиття з декоруванням в формі - метод для декорування поверхні виробу аплікаціями, будь-якими носіями інформації за допомогою спеціальних плівкових носіїв. В процесі виробництва пластикового вироби об'єкт, яким необхідно декорувати виріб, поміщається в відкриту прес-форму і підтримується там за допомогою вакуумних або електричних супортів. Далі прес-форма закривається і в неї подається розплавлений полімер під тиском. Носій надійно «вплавлюється» в холонуче тіло вироби і стає з ним одним цілим. Даний метод широко застосовують при виробництві корпусів для мобільних телефонів, дитячих іграшок, теле- і відеопродукції, спортивних товарів і т.п.
  • лиття із збіркою в формі - метод призначений для виробництва виробів з рухомими елементами, наприклад шарнірами.

Машини для лиття пластмас під тиском


  • инжекційно-ливарні машини або Термопластавтомат;
  • і ручні машини для лиття пластмас - шприц-прес.

Термопластавтомати (ТПА)


Термопластавтомат - це машина, яка застосовується на виробництві деталей з пластмас за допомогою методу лиття під високим тиском. Сировиною для роботи з ТПА є термопласти (поліаміди, полістирол, поліефіри, поліолефіни і поліфеніленоксіди).

Більше третини всіх виготовлених із пластмас виробів і більше половини всіх виробів з переробленого пластику виробляються на термопластавтоматах. Термопластавтомати мають складну конструкцію, яка складається з:

  • ливарна прес-форма - яка в свою чергу складається з матриці і пуансона, які закріплені на спеціальних плитах - одна рухома, друга немає. Замикання прес-форми відбувається за допомогою спеціального електричного або гідравлічного механізму.
  • гідравлічна система - складається з регулюючих клапанів, розподільних клапанів, насоса приводу, силових циліндрів і приводу поршня виробів з прес-форми.
  • система регулювання і контролю - монітори контролю, мікропроцесор, командне та пристрій, лічильники робочих годин і циклів.
  • вузол впорскування - складається з «черв'ячного» преса, циліндрів і шнеків.
  • захисні пристрої.

Устаткування для лиття пластмас, лиття пластмас, лиття пластмас під тиском, лиття полімерів, матеріали для лиття пластмас, сировина для лиття пластмас, виготовлення виробів із пластмас, Україна, Харків, Ukraine, Kharkiv, molding, plastic, services, послуги, виготовлення пластмаси

Основні характеристики термопластавтоматів:

  • Маса уприскуваного сировини полімерів.
  • Тиск уприскування - максимальний тиск розплавленого полімеру, яке вузол впорскування може підтримувати в циклі лиття.
  • Зусилля змикання форми (максимальна сила вузла для утримання прес-форми в закритому вигляді).
  • Відстань між колонами - відстань між напрямними колонами рухомий плити. Відстань між колонами задає максимальну ширину прес-форми, яку можна буде встановити на ТПА.

Класифікація, види термопластавтоматів


ННа сьогоднішній момент існує широка класифікація термопластавтоматів.

За кількістю видів сировини, використовуваного для лиття:

  • ТПА для лиття одним видом сировини;
  • ТПА для лиття багатокомпонентним сировиною.

По розташуванню вузла вприскування:

а) горизонтальні ТПА - уприскування матеріалу в прес-форму здійснюється горизонтально, площину роз'єму форми розташована вертикально;

в) вертикальні ТПА - впорскування матеріалу в прес-форму здійснюється вертикально зверху вниз, площину роз'єму прес-форми розташовується горизонтально;

б), г) кутові ТПА з вертикальною або горизонтальною пресової частиною (використовуються найчастіше для лиття виробів, які мають певні труднощі з їх отриманням з прес-форми).

Виробництво пластмас, лиття пластмас, лиття пластмас під тиском, лиття полімерів, матеріали для лиття пластмас, сировина для лиття пластмас, виготовлення виробів із пластмас, Україна, Харків, Ukraine, Kharkiv, molding, plastic, services, послуги, виготовлення пластмаси

За видом системи замикання прес-форм:

  • колінчасто-важільні ТПА;
  • гідравлічні ТПА.

За конструкцією приводу:

  • електричні;
  • електромеханічні;
  • гідромеханічні.

За кількістю вузлів замикання (замикання) прес-форм:

  • однокомпозіційні;
  • двокомпозіційне;
  • багатокомпозіційне (ротаційні і креслень).

Термопластавтомати - це складне і дороге обладнання, яке постійно вдосконалюється сучасними технічними рішеннями. Для того, щоб відливати виріб із пластику саме на термопластавтомате, необхідно мати раціональне техніко-економічне обґрунтування: великий тираж виробництва, геометрична складність виробу, що випускається, можливість використання в технології лиття на ТПА того сировини, яке було вибрано для виробництва.

Всі можливі термопластавтомати відрізняються за характеристиками, габаритам, можливостям і звичайно за ціною. Сьогодні на українському і російському ринку представлені ТПА від виробників Європи, Америки, Азії та країн СНД.

Найбільш популярні виробники ТПА:

  • Хмельницький (Україна);
  • Красмашзавод, САВМ, Тульський НИТКИ, Сувенір (Росія);
  • Атлант (Білорусія);
  • Arburg, Demag, Krauss-Maffei, Battenfild (Німеччина);
  • Netstal (Швейцарія);
  • BM Biraghi (Італія);
  • Haitian, Kaiming (Китай);
  • LS (Південна Корея);
  • Ferromatik (США);
  • Husky (Канада).

Пристрій термопластавтомату. Як влаштований ТПА?


Як вже було сказано, найбільш популярним методом лиття пластмас під тиском є ​​лиття на ТПА. Будь-ТПА складається з двох головних частин:

  1. вузол змикання/розмикання форми (колінчасто-важільний механізм або гідравлічний вузол);
  2. вузол пластикації (обертається нагрівається циліндр шнека, що працює за принципом поршня). Найбільш поширена назва шнека - черв'як.

Ці вузли приводяться в рух за допомогою гідроприводів. Тиск в гідросистемі забезпечує електродвигун.
На термопластавтоматах є блок ЧПУ, за допомогою якого можна задавати параметри кожного циклу лиття, управляти процесом лиття, а також керувати зовнішніми пристроями - гідроприводами, електродвигуном, нагрівачами і т.п.

На малюнку показана спрощена принципова схема термопластавтомату:

Виготовлення пластмас, лиття пластмас, лиття пластмас під тиском, лиття полімерів, матеріали для лиття пластмас, сировина для лиття пластмас, виготовлення виробів із пластмас, Україна, Харків, Ukraine, Kharkiv, molding, plastic, services, послуги, виготовлення пластмаси

Детальна схема пристрою термопластавтомату:

Виготовлення пластмаси, лиття пластмас, лиття пластмас під тиском, лиття полімерів, матеріали для лиття пластмас, сировина для лиття пластмас, виготовлення виробів із пластмас, Україна, Харків, Ukraine, Kharkiv, molding, plastic, services, послуги, виготовлення пластмаси

\t\t\t\t\t\t\t\t\t\t\t\t\t

\t\t\t

1. Бункер.
\t\t\t2. Матеріальний циліндр.
\t\t\t3. Обертається шнек.
\t\t\t4. Зовнішні зонні нагрівачі.
\t\t\t5. Гідропривід.
\t\t\t6. Зворотній клапан.
\t\t\t7. Наконечник «черв'яка».
\t\t\t8. Мундштук.
\t\t\t9. Передня плита-стійка.

\t\t\t
\t\t\t

10. Колона термопластавтомату.
\t\t\t11. Рухома частина прес-форми (пуансон).
\t\t\t12. Нерухома частина прес-форми (матриця).
\t\t\t13. Повзун.
\t\t\t14. Колона термопластавтомату.
\t\t\t15.16. Важеля гідравлічний механізм.
\t\t\t17. Задня плита-стійка.
\t\t\t18. Електродвигун.

\t\t\t
\t\t\t

19. Насосний блок.
\t\t\t20. Трубопровід високого тиску
\t\t\t21. Трубопровід низького тиску.
\t\t\t22. Жорстка рама, на якій встановлюються всі пристрої ТПА.
\t\t\t23. Зубчаста передача гідродвигуна.
\t\t\t24. Гідродвигун «черв'яка».
\t\t\t25. Гідропривід осьового руху «черв'яка».
\t\t\t26. 27. Кінцевий вимикач.

\t\t\t

Технологія лиття пластмас на ТПА:

Підготовлену сировину засипається в завантажувальний бункер і надходить в матеріальний циліндр. Обертається шнек переміщує полімерний матеріал в сторону сопла. Завдяки зовнішнім зонним нагрівачів матеріал починає плавитися і повністю розплавляється під тиском. Далі розплав впорскується в закриту прес-форму і шнек повертається у вихідне положення. Для того, щоб полімерний матеріал не потрапив назад в бункер шнек оснащений зворотним клапаном, який також виконує функцію дозування матеріалу.

Лиття пластмас технології, лиття пластмас, лиття пластмас під тиском, лиття полімерів, матеріали для лиття пластмас, сировина для лиття пластмас, виготовлення виробів із пластмас, Україна, Харків, Ukraine, Kharkiv, molding, plastic, services, послуги, виготовлення пластмаси

Після впорскування матеріалу в прес-форму, в процесі охолодження вироби високий тиск підтримується за допомогою шнека. Якщо тиск буде занадто високим, то половинки прес-форми можуть трохи розсунутися, що призведе до витікання матеріалу, шлюбу продукції і псування прес-форми.
На останньому етапі охолодження і діставання готового виробу з прес-форми, шнек починає знову обертатися і готуватися наступна порція полімерного розплаву для лиття.

Коли деталь, виріб остигає, рухлива плита відходить назад і прес-форма розкривається. Як правило, прес-форми проектують так, щоб готовий виріб залишалося на рухомої частини прес-форми. З пуансона деталь знімається спеціальними штовхачами.

Ручні машини для лиття пластмас під тиском (гідравлічний шприц-прес)


Технологія лиття пластмас під тиском на ручних машинах схожа з технологією лиття на ТПА, однак тиск на шприц-пресі створюється поршнем вручну за допомогою важеля.

Крім того, схема ручного шприц-преса схожа зі схемою вертикального термопластавтомата. ГШП також складається з завантажувальної камери, куди засипається полімерний матеріал, нерухомого циліндра, гумового поршня і головки з матрицею.

Переваги та особливості гідравлічного шприц-преса (ГШП):

  • шприц-преси призначені для виробництва малого або середнього накладу виробів;
  • менше споживання електроенергії;
  • простота конструкції і більш легке управління процесами виключають необхідність у висококваліфікованих кадрах;
  • можливість використовувати вторинні полімерні матеріали;
  • шприц-прес має менші габарити і вага;
  • при литті на шприц-пресі є можливість закладати металеві деталі різної форми - застосовується на виробництві ножиць, викруток та тп. виробів;
  • вимоги до прес-формам для ГШП нижче, ніж для прес-форм для ТПА. Прес-форми для ГШП можуть відливатися з менш міцного матеріалу (наприклад, алюмінію), оскільки тиск в шприц-пресі створюється не на стільки висока, як на термопластавтоматі. Це також впливає на вартість прес-форм: для ГШП вони набагато дешевше.

Завдяки всім цим перевагам ГШП отримують широке застосування при дрібносерійному виробництві.

Лиття пластмас вручну, лиття пластмас, лиття пластмас під тиском, лиття полімерів, матеріали для лиття пластмас, сировина для лиття пластмас, виготовлення виробів із пластмас, Україна, Харків, Ukraine, Kharkiv, molding, plastic, services, послуги, виготовлення пластмасиВиробництво пластмасових виробів, лиття пластмас, лиття пластмас під тиском, лиття полімерів, матеріали для лиття пластмас, сировина для лиття пластмас, виготовлення виробів із пластмас, Україна, Харків, Ukraine, Kharkiv, molding, plastic, services, послуги, виготовлення пластмаси

Підприємства, що займаються литтям пластмас підтиском в Україні


Хочемо зазначити, що даний список не несе в собі ніякого рекламного характеру і створений для ознайомлювальних цілей. Якщо будь-яка компанія була упущена, або вказані неправильні дані, просимо вас зв'язатися з нами за поштовою скринькою info@koloro.com.ua з відповідною позначкою, або написати свої доповнення в коментарях до статті, через запропоновану форму коментарів.

Для того, щоб перейти на сайт цікавить вас підприємства, просто натисніть на його назву!

  1. Завод «Укрдеталь» займається литтям пластмас під тиском, литтям кольорових металів (вироби з алюмінію, ЦАМ, латуні, міді, бронзи), лиття чавуну і сталі. Компанія пропонує також послуги з механічної обробки виробів. Донецьк, + 38- (062) -208-99-11, + 38- (067) -646-01-56.
  2. ТОВ "Горизонт" - виготовлення, розробка і оцінка прес-форм; послуги з лиття пластмас на тпа. Харьков, + 38- (057) -712-90-41, + 38- (057) -712-90-61, +38 (057) -712-90-71.
  3. Галсофт-сервіс. Компанія займається литтям виробів з пластмас на прес-формах клієнтів, проектуванням та виготовленням прес-форм для лиття, а також постачанням нових або б / у ТПА; Львів, + 38- (032) -224-75-96, + 38- (032) -242-11-03.
  4. ТОВ "Промсервіс" займається виготовленням прес-форм і штампів, а також виробництвом виробів полімерів, а також низьковольтного і високовольтного устаткування; Чернігів, 0462-651-544, + 38-098) -20-100-87.
  5. ARTEGO LTD: лиття під тиском, формування, фрезерування, лазерна різка. Харків, + 38- (057) -781-71-34, + 38- (066) -127-92-72, + 38- (057) -756-58-57.
  6. Електротехнічний завод (Релсіс) пропонує свої послуги з лиття пластмас і металообробці. Київ, + 38- (044) -406-61-52 (-53, -54), + 38- (044) -406-62-16.
  7. Жерок-Альфа - послуги по литтю пластмасових виробів з використанням оснащення замовника, послуги з переробки полімерних матеріалів; Житомир, + 380412418512, + 380412418513.
  8. Форма-Плюс - -лиття пластмас, механічна обробка виробів, проектування і виготовлення прес-форм. Харків, + 38- (057) -735-23-29, + 38- (050) -575-71-75
  9. ПВКФ "Бджілка" - повний комплекс послуг з виробництва пластмасових виробів, проектування і виготовлення прес-форм, продаж і постачання термопластавтоматів; Хмельницький, + 38- (038) -278-51-82, + 38- (038) -278-51-85.
  10. Компанія Гефест пропонує послуги з лиття виробів з пластмас і гуми методом лиття під тиском на ТПА. Чернігів, + 38- (050) -3131791.
  11. Артемівський електротехнічний завод займається литтям пластмас під тиском, різанням металу і механічної, фрезерної обробкою і холодним штампуванням металевих виробів. Артемівськ, Донецька обл., + 38- (0627) -44-65-68, + 38- (0627) -44-65 -74, + 38- (0627) -44-65-75
  12. Компанія "МТТ" (Магнітопровід Трансформатори Тори) займається виробництвом електротехнічної продукції (в тому числі і пластмасових корпусів); Миколаїв, + 38- (0512) -58-13-38, + 38- (0512) -44-56-08, + 38- (0512) -49-50-40, + 38- (093) -368- 05-72.
  13. Фірма Сантана пропонує лиття пластмас під тиском, виготовлення пластикових деталей. Харків, + 38- (057) -757-9-757, + 38- (067) -570-64-64.
  14. Лабораторія вакуумного лиття марабу - виробництво пластикових виробів, деталей, корпусів; лиття під тиском. Київ, + 38- (044) -537-34-60.
  15. ПП "Нік" - лиття полімерів, пластмас під тиском, виготовлення прес-форм. Київ, + 38- (067) -464-84-08, + 38- (044) -227-00-47, + 38- (067) -600-92-42, + 38- (044) -227- 00-37.
  16. Плазма - лиття полімерів під тиском з використанням тпа. Харків, 057-781-37-38,057-781-14-40,057-781-36-35,057-715-17-26.
  17. Завод електрохімічних покриттів займається виготовленням прес-форм для лиття пластмас під тиском, виробництвом пластикових виробів; Київ, 38- (044) 483-69-95, + 38- (067) -441-69-19, + 38- (067) -608-88-27, + 38- (095) 853-29-06.
  18. Віапласт - лиття пластмасових виробів під тиском на ТПА; Харків, 057-768-02-57,057-752-01-17.
  19. Науково-виробниче підприємство «ES Полімер» - послуги включають проектування і виготовлення пластмасових виробів для електрообладнання; Артемівськ, Донецька область, + 380-627-44-65-71.
  20. Фірма Номітекс забезпечує комплекс послуг від проектування і виготовлення прес-форм до виробництва пластмасових виробів; Київ, + 38- (044) 233-27-06, + 38- (044) -209-23-49.
  21. Державне підприємство "Завод ім. Малишева". Одним з напрямків діяльності підприємства є лиття пластмас, лиття на ТПА, лиття по виплавлюваних моделях, точне лиття заготовок, алюмінієве і чавунне лиття; Харків, 057-739-31-01,057-766-47-20.
  22. АМБОКС - виробництво і реалізація пластмасових виробів; Макіївка, Донецька обл., + 38- (095) -348-46-13, + 38- (097) -388-55-94.
  23. Виробниче підприємство «Шестерні» займається виготовленням деталей (шестерні, пружини, зубчасті колеса та ін.) Для різного устаткування. Дніпропетровськ, + 38- (056) -722-04-45, + 38- (067) -441-51-04.
  24. Фірма Сталекс. Виготовлення прес-форм і штампів, послуги тпа, токарно-фрезерна обробка металу. Харків, 057-715-17-30,050-982-77-03,096-273-22-73,066-373-22-73.
  25. Компанія "Станкопласт" займається ремонтом і модернізацією ТПА, а також виготовленням пластикових виробів; Хмельницький, + 38- (0382) -78-43-49, + 38 (067) -575-59-25, + 38- (096) -304-07-14, + 38- (050) -376-42 -25.
  26. Компанія «Парк» надає комплекс послуг від 3Д-моделювання вироби до його лиття на шприц-пресі; Дніпродзержинськ, + 38- (093) -033-33-66, + 38- (066) -499-25-95, + 38- (093) -277-82-82.
  27. Послуги компанії Ампер: металообробка на верстатах з ЧПУ: - 3D, 4D фрезерування; токарні роботи; гравірувальні роботи; виробництво ливарного оснащення; виготовлення прес-форм для лиття ЕВА сополімерів. Харків, 050-325-89-14.
  28. Ін.Кол - виготовлення прес-форм і штампів, виготовлення оснастки, проектування оснащення, штампів та прес-форм, механічна обробка деталей. Харків, 057-728-12-78,057-728-12-79.
  29. ТОВ "Північна торгова компанія" - проектування, оцінка та виготовлення прес-форм; послуги з лиття пластмас на ТПА. Чернігів, 0462-65-15-44, 067-64-63-882.

Компанія KOLORO займається проектуванням прес-форм. Якщо вам необхідно виготовити невеликий тираж пластикових виробів, звертайтеся до нас по: + 38- (057) -760-26-05, + 38- (057) -760-26-06, + 38- (099) -618-87 -50 (Харків) .Ми займаємося виготовленням силіконових зворотних форм для лиття (дрібносерійне виробництво), створенням прототипів і дослідних зразків.

Контактная информация:

hello@koloro.ua

+38 (044) 223 15 23

Подготовил:

Алина

Маркетолог

233 голосов

Понравилась статья?
Оставьте свой голос :-)
comments powered by HyperComments

Похожие материалы

Безкоштовна консультація. Телефонуйте

up-btn

Спасибо за ваше сообщение!

КОНТАКТЫ

Виберіть зручний вам спосіб:
- Оцінка готовності вашого проекту
- Побудова плану робіт
- Ціни та терміни

сподобались наші статті?

наші новини сподобаються також !